Ads Top

DÜNYANIN EN SAÇMA OYUNU FLAPPY BİRD'İN HİKAYESİ

Dong Nguyen


Dong Nguyen hepimiz gibi sıradan bir hayatı olan gençtir. Vietnam'da okula giden okuldan sonra staj yapan ve geri kalan vakitlerini de sosyal medya geçiren biridir.

Dong bir akşam evde otururken Angry Birds'in karmaşık bir oyun olduğunu düşünüp daha basitini yapmaya karar verir. İşte herşey tam olarak burda başlıyor. IOS programlama dilini bilmediğı için öğrenmek için bilgisayarının başına geçer. Öğrendiğini kontrol etmek için çok basit bir oyun yazar ve bu oyunu üç günde yazmıştır.

flappy bird


Oyunun o kadar basittir ki grafiklerini bile bilgisayarda ki hazır dosyalardan almıştır.
Zaten oynayanlarında tek yapması gereken ekrana hafif dokunuşlar.

flappy bird


Apple Store'da yayınlamaya karar verdiği oyunla ilk etapda kimseyi etkileyemez. Dong'un zengin olmak için yaptığı basit hile oyunun kategorisini değiştirmek oldu. Oyun sosyal medyada dikkat çeker ve alay etmek için paylaşırlar. Alay konusu olan oyunu merak etip indirenler kendilerini tutamazlar ve oynamaya başlarlar. Çekirdek gibi bağımlılık yapan oyunu oynamaya başlayan bırakamıyor. Kısa sürede fenomene dönüştü ve dünya çapında herkes ondan bahsetmeye başladı.
Bazı bağımlı olan kişiler Dong'a Twitter hesabı üzerinden küfür etmeye başladı. Bu tepkilerden çekinip oyunu yayından kaldıran daha sonra tekrar geri yükleyerek günde 50 bin dolar kazanmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.