Ads Top

SEO'DA İYİ OLMANIZ İÇİN GEREKEN 7 ÜSTÜN BECERİ

seo

SEO kariyerine geçmekle ilgileniyorsanız veya şu anda performansınızı arttırmak isteyen bir SEO uzmanısınız, başarılı bir arama pazarlamacısı için en iyi önemli becerileri analitik bir bakış atmanız yararlıdır. ve kendiniz iyileştirmenin yollarını bulun.

Peki SEO'da kullanacağınız en önemli beceriler nelerdir?

1. Analiz

seo analiz

Bu listedeki ilk ve en önemli beceri analiz, bir takım bireysel SEO alanlarına uygulanan belirsiz bir kavramdır. SEO uzmanı olarak neye ihtiyacınız varsa, onlarla birlikte gelen "ne" ve "neden" soruları kim, ne, ne zaman ve nerede ve kim olduklarını anlama ve anlama yeteneğidir.

Örneğin, organik trafik artışlarıyla ilgili raporlara bakmanız ve bu artıştan hangilerinin sizin taktiklerinizden sorumlu olduğunu belirlemeniz gerekir. En son yapılan sıralama düşüşlerine bakmanız ve bu gerilemenin temel sebeplerini bulmanız gerekecek. Kampanyanız için en iyi yönlendirmeyi anlamak için binlerce anahtar kelimeyle ilgili verileri sıkmanız gerekecek ve hangi içeriğin kitlenizle en iyi tepki verdiğini (ve nedenini) bulmanız gerekecek.

2. Araştırma



seo araştırma
Analizden sonra ikinci en önemli beceri araştırmadır ve bunu bir sürü şey yapıyor olacaksınız. Bir SEO kampanyası için araştırma genellikle kampanyanız için stratejik temel oluşturmak için gerekli bilgileri sağlayan temel bir anahtar kelime ve rakip analizi ile başlar. Ancak SEO, bundan çok daha fazla araştırma istiyor; arama motoru teknolojisi ile ilgili en son haberleri de okumanız gerekir.


Sonra, taktiklerinizin arama sıralamalarınızı (ve kullanıcı algılamalarını) nasıl etkilediğini görmek için denemeler yapmanız gerekir. Kaçınılmaz olarak zorluklarla karşılaştığınızda sorunlarınızın yanıtlarını aramalısınız. Araştırmanız ne kadar hızlı ve verimli olursa o kadar iyi olur.

3. Kodlama Temelleri



seo kodlamanın temelleri



SEO'da başarılı olmak için profesyonel bir programcı olmanız gerekmez. Bugünün CMS sistemleri genellikle temel SEO işlevselliği içeriyor.
Yine de, kodlamanın temelleri konusunda biraz bilgiye sahip olmaya yardımcı olur; belirli bir web sitesinin kaynak kodunu inceleyebilir ve kampanyanızla alakalı temel özellikleri tanımlayabilirsiniz. Ayrıca, sitenizi bozmadan hızlı ve kolay bir şekilde takas ve değişiklik yapmanız gerekir.

4. Tevazu



seo tevazu


Birkaç yıl çalıştıktan sonra, arama pazarlamacılar her şeyi öğrendiklerini ve işletmelerin en iyi uzmanlarından biri olduklarını düşünebilirler. Ancak SEO, sürprizlerle dolu bir alandır; çünkü bir şey bildiğinizi düşündüğünüz mü bunun tüm müşteriler için nesnel olarak doğru olduğu anlamına gelmediği veya birkaç hafta veya ayda herhangi bir değişime uğramayacağı anlamına gelmez.

Mütevazı kalmak sizi yeni olanaklara açar ve sorunları daha çabuk çözmenize yardımcı olur (özellikle bir ekiple çalışırken).

5. İletişim



seo iletişim


Direktiflerinizin yürütülmesini sağlamak için diğer ekip üyelerinizle proaktif bir şekilde iletişim kurmanız gerekir. Müşterilerinize karmaşık konularda, konunun teknik yeterliliğine sahip olabilecek veya olmayabilen açıklamalar yapmanız gerekecek.


Okuyucularınızın ilişkilendirilebileceği içeriği de üretmeniz gerekir. Tüm bu sorumluluklar mükemmel iletişim becerileri gerektirir; Onları olmadan, rekabet güç bir şekilde zorlanacaksınız.



6. Öğrenme Hızı




seo öğrenme hızı


Öğrenme hızı da önemlidir, çünkü kısmen SEO ve bu alandaki belirli stratejilerin etkinliği hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaktadır. Hızlı öğrenen olmak da önemlidir, çünkü işi yapmak için kullanacağınız birçok farklı platform ve araç bulunmaktadır.


7. Azim



seo azim


Tenacity gerçekten bir beceri değildir, ancak başarılı olmak istiyorsanız ihtiyacınız olan bir özelliktir. SEO bazen zorlu bir sektör olabilir: Sizin varsayımlarınız devrilir, çabalarınız sonuçsuz kalır ve müşterilerinizden eleştiri ve yanlış anlama ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu düşük anı yaşayıp, başarılı olursanız ne olursa olsun sorunlarınızın çözümünü bulabilmek hayati önem taşır.




Hali hazırda bu becerilere sahip değilseniz veya iyileştirme ihtiyacı duyduğunuz bir yetenek varsa, kendiniz seçtiğiniz kariyer yoluna daha iyi uyum sağlamanın zamanı gelmiş demektir. Bu temel beceriler, kampanya planlama ve anahtar kelime araştırmasından raporlama ve geriye dönük analizlere kadar her aşamada size rehberlik eder; bu nedenle bunlardan birinin geliştirilmesi, birden fazla alanda performansınızı aynı anda artırabilir.


Kendinize ne kadar çok yatırım yaparsanız, hedeflerinize ulaşmak için o kadar çok şey yapabilirsiniz.

Kaynak: Entrepreneur

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.